Депутатът от ПП-ДБ Петър Петров изненадващо подаде оставка като народен

...
 Депутатът от ПП-ДБ Петър Петров изненадващо подаде оставка като народен
Коментари Харесай

Соченият за вероятен нов шеф на ДАНС Петър Петров подаде оставка като депутат

 Депутатът от ПП-ДБ Петър Петров изненадващо подаде оставка като депутат. Оставката му бе гласувана при старта на днешното парламентарно съвещание. По неофициална информация 41-годишният досегашен представител от 24-и изборен регион - София ще бъде номиниран за началник на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС). 
 
Още през юни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри, че Политическа партия се готвят да предложат Петров за поста. Петър Петров беше депутат от " Продължаваме промяната " и в предходния парламент.
 
Петър Петров е приключил компетентност " Национална сигурност " в Академия на Министерство на вътрешните работи, " Право " в Югозападен университет " Неофит Рилски " – гр. Благоевград и магистратура по " Бизнес администрация " в УНСС. Има повече от 17 години опит като чиновник в службите за сигурност.
 
В интервала 2004 – 2008г. е работил в Национална Служба " Сигурност " – Министерство на вътрешните работи, а след основаването на Държавна Агенция " Национална сигурност " продължава кариерата си там. От 2013г. до началото на 2022г. е заемал редица управителни длъжности в структурата на ДАНС.
 
В интервала януари – август 2022г. е бил консултант в кабинета на Министър ръководителя Кирил Петков и секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет. Народен представител в 48-то Народно заседание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР